8M De- construcció

La Comunalitat Benviure juntament amb l’Ajuntament del Prat vam col·laborar a les jornades del “Esperanzah és nom de dona” al cicle anomenat De-construcció.

Va ser un cicle de tres jornades que va començar el 23 de febrer on amb l’excusa relacional, volíem parlar de feminisme i comunitat creant teixit i xarxa entre les dones del municipi.

Per dinamitzar i ambientar aquestes jornades ens van acompanyar diferents col·lectius i associacions del territori  com les Heidi & the Boobies a la primera sessió en un concert acústic al CC Ribera Baixa, mentre parlàvem, cosint i decorant mocadors per portar a l’acte central organitzat el 7 de març a la Plaça Catalunya per l’Ajuntament.

El cicle va comptar també amb la col·laboració del Teatre de les Oprimides amb la Xixa Lab., al CC Delta, on a partir d’una peça i amb interactuació amb les assistents vam parlar de gènere, de diversitat i de racisme, des de l’entorn amable i alegre del teatre.

Vam finalitzar les sessions amb una xerrada, on acompanyades per una tècnica i dinamitzadora es va parlar del feminisme de base de micromasclismes normalitzats i de com nosaltres mateixes podem anar canviant coses del nostre dia a dia.

Com a cloenda la Fundació Esperanzah és nom de dona va organitzar una FLASHMOB amb totes; adultes, joves i nenes que es va convocar en un espai per reivindicar un bé comú com a la Plaça del Barri de Sant Cosme. On totes vàrem ballar juntes amb la coreografia de la coordinadora Raquel de RV Dance, que va ser tot un èxit d’audiència i participació entre la comunitat veïnal.

Han sigut unes jornades molt interessants on totes ens vam poder sentir lliures i acompanyades i on les dones van expressar la necessitat de continuar construint aquests espais de trobada on poder posar en comú neguits i necessitats i crear vincles d’ajuda mútua i d’enriquiment.

© 2023 Tots els drets reservats Comunalitat Benviure el Prat.