Cuina Sobirana

Per mantenir-nos amb una bona salut hem de cuinar amb consciència, igualment, hem de fer-ho per tenir cura del nostre cos, però sobretot, per contribuir a la sostenibilitat. Així doncs, el nostre pensament resideix en poder explicar com tenir un rebost proveït de manera sostenible, mitjançant l’aprenentatge de conceptes vitals tals com; l’aprofitament, comprar productes locals o cuinar per tota la setmana. 

El nostre eix de Cuina Sobirana continua parlant i cuinant amb tots els valors que ha investigat per arribar a ser experts en Cuina Sobirana. Són trobades en els quals no tan sols s’ensenya a cuinar amb aquest pensament, sinó que sumem el fet de cuinar que és un espai obert a la reflexió entorn de la Sobirania Alimentària, a través d’un recull de receptes per cuidar-se en salut, canviar els hàbits de les compres o el consum i per saber com es pot col·laborar amb les nostres economies locals. Una acció adreçada a totes i tots, on es proporcionen eines per saber com cuinar de manera sustentable, més econòmica, fomentant els aliments de km Zero, el reaprofitament i gaudir dels productes de temporada, ingredients orgànics i de proximitat. 

Una acció per afavorir el consum local fomentant l’economia social i contribuïm a disminuir la petjada mediambiental.

La màxima en aquesta proposta és que es formi un grup on a més de beneficiar-se dels avantatges de la saviesa del recurs de la Sobirania Alimentària és creant sinergies i donar eines perquè arribi a ser autogestionat pels seus integrants.

Els reptes a posteriori són obrir un espai que serveixi per cuinar a la Comunalitat i engegar un forn social amb energia solar. 

 

© 2023 Tots els drets reservats Comunalitat Benviure el Prat.