Consumir sense consumir-nos

GuifiNet i Som Núvol

Seguint amb l’acció del cicle Consumir sense Consumir-nos, en aquesta ocasió convidem a dues organitzacions pioneres a Catalunya dedicades a proveir serveis tecnològics des de l’economia social i solidària. @guifinet proveïdora d’internet, i @som.nuvol distribuidors de serveis de núvols digitals i correu electrònic entre altres serveis, que ens han plantejat el seu projecte social i tecnològic de telecomunicacions impulsat pels ciutadans.

Guifi·net té un bagatge de més de 15 anys d’experiència i el seu objectiu és fer arribar l’accés d’internet a qualsevol lloc; urbà o rural a través d’una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral basada en un model comú i amb la voluntat d’eliminar la bretxa digital que existeix en el dos territoris. Igualment, Som Núvol commonscloud.coop és un servei de núvol cooperatiu, tecnoètic i fe amb programari lliure que integra diferents eines digitals per treballar de manera àgil i eficient.

És respectuós amb la privacitat i està produït per cooperatives de proximitat, les persones i entitats usuàries són sòcies que mancomunen eines per resoldre col·lectivament les seves necessitats tecnològiques.

“Us animem a cercar més informació sobre aquests dos projectes que ofereixen alternatives viables des d’una economia més justa, sostenible i preocupada per les persones”.

© 2023 Tots els drets reservats Comunalitat Benviure el Prat.